Iskolánk
Miért Waldorf?
Iskolát építünk!
Jelentkezés iskolánkba
Kapcsolat
Állás
1% !!!

Iskolánk

Útravalót adunk a nevelés művészete által

A gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését támogatjuk, hogy szabadon gondolkodó, szociálisan érzékeny, alkotó fiatalokká váljanak.


A Pátyi Waldorf Általános Iskola 2014-ben alakult egy lelkes szülői csoport kezdeményezésére. Iskolánk lehetőséget biztosít a nyugat-budai agglomerációban élő gyermekek számára, hogy a Waldorf-pedagógia szellemében nevelkedhessenek elsőtől nyolcadik osztályig.

Jelenleg 1-6. osztályban folyik az oktatás. Iskolánk felmenő rendszerben épül ki, évről-évre bővül a közösségünkhöz tartozó gyermekek és családok száma.
Az iskolának a 164 éves pátyi Öregiskola épületében találtunk helyet, amelyet Páty Önkormányzata bocsájtott rendelkezésünkre.

Pedagógiai programunk az államilag elfogadott Waldorf-kerettanterv szerint épül fel. A Waldorf-pedagógia alapelveinek megfelelően iskolánkban a nevelés tartalmát és eszközeit a gyermekek életkori sajátosságai és azok változásai határozzák meg. Pedagógiánk a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődését harmonikus egységben kezeli, ezért a művészeti és gyakorlati készségek fejlesztése azonos súlyú a közismereti képzéssel. Pedagógusaink célja megteremteni a megfelelő környezetet, hogy az iskolába járó gyermekek egészségesen fejlődjenek és támogassák őket saját útjuk megtalálásában.

© 2014 Pátyi Waldorf Iskola PWI
powered by Z3 BUILDER