Iskolánk
Miért Waldorf?
Iskolát építünk!
Jelentkezés iskolánkba
Kapcsolat
Állás
1% !!!

Tanárok

A Tanári Kollégium tagjai meghatározó szerepet töltenek be a gyermekek életében

 • Hervai János, osztálytanító, 1. osztály
 • Csombok Maja, osztálytanító, 2. osztály
 • Jung Zsuzsanna, osztálytanító, 3. osztály, angol nyelvtanár
 • Borza Edit, osztálytanító, 4. osztály, angol nyelvtanár
 • Román Éva, osztálytanító, 5. osztály, festés tanár
 • Lőkös Beatrix, osztálytanító, 6. osztály, német nyelvtanár
 • Nagy Adrien, osztálytanító, 7. osztály, Bothmer-tanár
 • Kopjári Rita, napközis tanító
 • Domján Manó, napközis tanító
 • Schneider Gabriella, kézimunka tanár
 • Pogány Bernadett, német nyelvtanár
 • Ungár Andrea, ének-zene tanár
 • Tamásovits Zoltán, fafaragás és testnevelés tanár
 • Illés Eszter, kertművelés tanár
 • Maigut Orsolya, gyógypedagógus
 • Szabó Adrienn, fejlesztő tanár, pedagógiai asszisztens
 • Pálfi Mária, pedagógiai asszisztens
 • Vargha Dániel, pedagógiai asszisztens
 • Bakony Rita, gyógyeuritmista
 • Boriné Mátyus Gyöngyi, iskolaképviselő

Hervai János, osztálytanító, 1. osztály

hervai_janos_.jpg1964-ben születtem Budapesten. A Budapesti Piarista Gimnáziumban érettségiztem. Matematika és fizika tanári diplomámat Egerben szereztem, a számítástechnika tanárit Szombathelyen. A Bárczy Gusztáv Főiskolán végeztem el a waldorf osztálytanítói képzést. Húsz évet tanítottam önkormányzati iskolákban, tizenegyet waldorfban. Feleségemmel hét gyermeket neveltünk fel, Szárligeten élünk.

Mindig arra figyeltem, hogy a tanulnivalót jól, élvezetesen közvetítsem a diákoknak, és ez nemegyszer sikerült is. Mostanában azonban úgy érzem, talán nem is ez a lényeg. Mert fontos ugyan, hogy én mit tudok adni a gyerekeknek, de talán még fontosabb számomra az, amit tőlük kapok. Miközben azon igyekszem, hogy őket tanítsam, neveljem, rengeteget tanulok én is tőlük, ebben a folyamatban én is nevelődök.


Borza Edit, osztálytanító, 4. osztály, angol nyelvtanár

borza_edit.jpgMiután angol szakos bölcsész és tanári, valamint közgazdász végzettséget szereztem, angol nyelvtanárként nyelviskolákban tanítottam, majd egy nemzetközi non-profit szervezet kommunikációjával foglalkoztam. Az elmúlt években Waldorf-iskolában dolgoztam mint angoltanár és az irodai munkában szerepet vállalva az iskola gazdasági ügyeit intéztem. Jelenleg a 2017/2018. tanévben indult osztály osztálytanítója vagyok.

Piliscsabán élek férjemmel és kislányommal, aki Waldorf-iskolába jár, így szülőként is megtapasztalom az iskolai életet, amely nap mint nap elvarázsol. Mivel mindaz, amivel a Waldorf-módszer megismerése kapcsán találkoztam, tökéletesen illeszkedett a családunk életébe, egyre többet foglalkoztam a Waldorf-pedagógiával és éreztem, hogy pedagógusként is így szeretnék gyerekekkel foglalkozni. Fontosnak találom azt az odaadó figyelmet, amellyel a Waldorf-pedagógus a teljes gyermeket szemléli, a nyugodt, derűs oktatást és a gyermekek belső motivációjának felkeltését. 


Lőkös Beatrix, osztálytanító, 6. osztály, német nyelvtanár

Nagyváradon születtem 1978-ban. 12 éves koromban költöztünk a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyre, ahova kitérők után, újra visszakerültem, és jelenleg is ott élek családommal, férjemmel és két waldorf iskolás lányommal.
A debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Germanisztika szakán kezdtem tanulmányaimat, majd felvettem a német nyelvtanári szakot is. Az ehhez a szakhoz meghirdetett „Reform- és alternatív pedagógia” szemináriumon találkoztam először a waldorf pedagógiával, melynek, azóta is csodálója és elkötelezett híve vagyok. Egyetemi tanulmányaimat, a fent nevezett szakokon, az ELTE-n fejeztem be 2004-ben.
Gyermekeim születésével felerősödött bennem a waldorf pedagógia mélyebb megismerésének igénye, és annak, elsősorban, a családomon belüli alkalmazása. Így kerültem 2010-ben Solymárra, a Waldorf Pedagógiai Intézetbe, ahol elvégeztem a poszt graduális levelező képzés idegennyelv tanári specializációját, jelenleg az osztálytanítói képzésre járok. A nyelvtanári képzés utolsó évében, lehetőséget kaptam, hogy a Kisgöncöl Waldorf Iskolában németet tanítsak, mely munkát, néhány éves szünet után, ebben az iskolában szeretném folytatni, immár osztálytanítóként is.


 

Boriné Mátyus Gyöngyi, iskolaképviselő

Boriné Mátyus Gyöngyinek hívnak, 2016 szeptemberétől látom el a Pátyi Waldorf Iskola tanári kollégiumának képviseletét, valamint gyógypedagógusként segítem az osztálytanítói munkát. Budapesten élek, férjemmel két középiskolás fiú szülei vagyunk.
Budapesten nőttem fel, a szegedi József Attila Tudományegyetemen szereztem alapdiplomámat történelem-földrajz középiskolai tanári szakon.
A pályám során tapasztalt kihívásokra válaszul végeztem el először az ELTE Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán a pszichopedagógus tanári szakot, amely a magatartási rendellenességekhez és a tanulási zavarokhoz adott tanárként segítséget, terápiás módszereket. Amikor pedig egy alternatív kis gimnáziumban vezetői feladatot kaptam, a BME közoktatási vezetői szakát végeztem el, és tettem szakvizsgát.
Huszonkettedik tanévemet kezdtem idén, szeptembertől itt a Pátyi Waldorf Iskolában. Hitem szerint az iskola nem arra való, hogy a diákok „túléljék”, hanem, hogy a nevelők munkája nyomán az eléjük tárt „választékban” megtalálják azt, amiben örömöt találnak - amire fel akarják tenni az életüket, és hogy fölösleges stresszek megtapasztalása nélkül váljanak biztos önismerettel, értékválasztással rendelkező, tudatos, a világban jól tájékozódó, szabad emberré. Úgy gondolom, hogy a Waldorf-pedagógia képes ezt nyújtani az ebben a szellemben és módszertannal tanított nebulóknak.

© 2014 Pátyi Waldorf Iskola PWI
powered by Z3 BUILDER